Buikdansles regio Rotterdam

Algemene informatie

Buikdanseres Kaouther verzorgt al vele jaren buikdanslessen (bellydance). Deze zijn één keer per week en duren 60 minuten. U kunt inschrijven voor verschillende niveaus: beginners, half-gevorderden en gevorderden. De prijs van een buikdanscursus van 12 lessen bedraagt € 110,- per persoon. Verder geldt:
- als je je tegelijkertijd voor twee cursussen inschrijft, krijg je € 15,- korting,
- losse buikdanslessen zijn bedoeld voor nieuwe leerlingen die eens een les willen meedoen om te ervaren hoe buikdanslessen zijn; de kosten hiervan
zijn € 12,- per les; als je je daarna inschrijft, wordt dit geld verrekend met het lesgeld.
- voor leerlingen die flexibiliteit willen, bestaat de mogelijkheid om een strippenkaart van 10 lessen te kopen voor € 110,-.
Bekijk een video van de buikdanslessen of bekijk het rooster.

Wat kan je van de buikdanslessen verwachten

Bij de beginners krijg je eerst eenvoudige basistechnieken belly dance zoals hipdrops, heupcirkels en armbewegingen en het 'isoleren' van bewegingen. Bij de overige niveaus buikdanslessen wordt steeds aan de verbetering van deze technieken gewerkt en worden complexere combinaties geleerd. Daarnaast wordt met verschillende attributen gedanst, zoals sluiers, wings, doeken en stokken. Aan het eind van elke buikdanscursus wordt een dansje geleerd waarin alle geleerde technieken en combinaties zijn verwerkt. Als je zin hebt om na een aantal cursussen zelf buikdansoptredens te doen, bestaat die mogelijkheid bij Kaouthers buikdansgroep

Buikdanskleding en schoenen

De prettigste kleding om tijdens te buikdansles te dragen, is een gymbroek, legging of een (cirkel)rok met daarop een topje. Om de heupbewegingen te accentueren is het leuk om daarbij een heupsjaal te dragen. Over het algemeen wordt op blote voeten gedanst, maar eenvoudige balletschoenen of dansschoenen met leren of cosy zool kunnen ook gebruikt worden.

Belly dance muziek

Tijdens de buikdansles wordt op Arabische muziek gedanst (vooral muziek uit Egypte). De muziekstijlen variëren van klassieke melodieuze liedjes en trommelsolo's tot moderne popnummers, eventueel vermengd met westerse en Zuid-Amerikaanse ritmes, zoals gebruikt bij de samba, salsa en flamenco.

Privéles

Kaouther is ook beschikbaar voor privélessen buikdans. De prijs daarvan bedraagt € 50- per uur. Als je met meer personen les wilt krijgen, ben je per persoon goedkoper uit. Vraag even naar de tarieven.

Hoe kan je je aanmelden

Je kan je aanmelden voor de danslessen via de aanmeldingsformulier hieronder.

aanmeldingsformulier

Proefles
  • Proefles
  • Een hele cursus
  • Priveles
  • een workshop
E-mail verzonden