Kaouther

Kaouther is geboren in het Noord-Afrikaanse land Tunesië, een land met een rijke historie en geliefd als vakantieland. Vanaf haar jeugd is Kaouther gefascineerd door het buikdansen (ook wel 'Raqs Sharki' of Oriëntaalse dans). Daar heeft ze de basis gelegd voor haar oriëntaalse stijl als buikdanseres.

Eigen stijl als buikdanseres

Direct na haar komst naar Nederland ging Kaouther ernational Marketing en Management' studeren, een opleiding die ze in 2002 afrondde. Tegelijkertijd heeft ze op dansgebied haar technieken verfijnd via buikdanslessen en workshops. Ook heeft ze regelmatig in Egypteworkshops en lessen gevolgd van bekende buikdanseressen. Via congressen blijft ze op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, zoals het jaarlijkse International Raqs Congress in Brussel. Zelf heeft ze als buikdanseres een eigen stijl, die een mengeling is van klassiek Egyptisch, Noord-Afrikaans en Latijns-Amerikaans, maar vooral oriëntaals is met een zeer vrolijke uitstraling.Schrijf je iets in mijn gastenboek?


Buikdansoptredens

Rond het jaar 2000 is buikdanseres Kaouther gaan ontdekken dat het erg leuk is om het plezier in het buikdansen met anderen te delen. Daarom heeft ze zich gericht op buikdansoptredens. In de loop der jaren heeft ze op heel veel plaatsen opgetreden: Rotterdam, Delft, Den Haag, Gouda, Utrecht, Amsterdam, Zoetermeer, Nijmegen, Tilburg, 's-Hertogenbosch, Roosendaal, Breda, Maastricht enz. Haar optredens als buikdanseres vinden plaats op verjaardagsfeestjes, bruiloften, in restaurants, maar ook op bedrijfsfeesten (bijv. ABN/AMRO, Gemeente Rotterdam) en festivals (bijv. het Dunya Festival in Rotterdam en Rode Kruis Gala). Daarnaast heeft Kaouther in verschillende televisie-programma's opgetreden. Daarbij heeft ze een eigen buikdansgroep waarmee ze optredens verzorgt (zie Kaouther's Buikdansgroep.Buikdanslessen en workshops Momenteel geeft Kaouther ze enkele avonden in de week buikdansles in Rotterdam, gericht op mensen uit de regio Rotterdam, Zoetermeer, Den Haag, Delft. Daarnaast zijn buikdans workshops erg in trek bijv. voor vrijgezellenfeestjes of bedrijfsuitjes.


Buikdansoptredens op TV


So You Think You Can Dance (RTL5)

Voor het programma So you think you can dance heeft Kaouther in juni 2008 auditie gedaan. Jurylid Jaakko Toivonen was zeer positief over haar uitstraling en haar typisch oriëntaalse stijl als buikdanseres, zodat
ze direct door kon naar de volgende ronde (bootcamp). Jurylid Dan Karaty vroeg of Kaouther zijn vrouw buikdansles wilde geven ... Klik hier voor de video.

Korte film: Roken als een Turk

Kaouther is buikdansend te zien in de korte speelfilm "Roken als een Turk" van Remy van Heugten.


TV Rijnmond was hier (TV Rijnmond)

Onder deze titel is in een serie uitzendingen in 2000 een portret geschetst van Kaouther als buikdanseres. Daarbij mocht ze van
TV Rijnmond
zelfs voor opnames naar
Egypte.

Villa Achterwerk (VPRO)

In het programma Madame Baba danst haar buik achterna van de kinderrubriek

Villa Achterwerk was in 2007 een aflevering gewijd aan de klassiek Egyptische buikdans. Daarin is buikdanseres Kaouther geïnterviewd en heeft ze een optreden verzorgd.


Dave on stage (TV Rijnmond)

In het programma Dave on stage ontvangt Dave in verschillende theaters allerlei artiesten. Kaouther was te gast bij hem in het
Isala theater
in Capelle a/d IJssel in de uitzending van 14 november 2008.


Puerto Latino (Rotterdam TV)

In het programma Puerto Latino is op Rotterdam TV in december 2008 een optreden van buikdanseres Kaouther uitgezonden.

Fun & Food (RNN7)

In het programma Fun & Food van RNN7 heeft Kaouther in 2007 een kort buikdansoptreden verzorgd.

Kaouther Foto's


Kaouther Belly Dance Art

info@kaouther.com

0031-648823054 

FOLLOW Kaouther

           

© Copyright 2018 Kaouther webdesign

E-mail verzonden